Qi Gong & Tai-chi

Deze les bestaat uit een combinatie van Qi-Gong en Tai-Chi. Dit zijn Chinese gezondheidsoefeningen die al eeuwen oud zijn en door vele grote meesters gemaakt zijn. Doordat de meesters, ook keizers en monniken deze oefenen dagelijks deden behielden ze hun gezondheid. Vele oefeningen zijn overgekomen naar het westen.

Het zijn hele langzame uit te voeren bewegingen. De Chinezen doen dit dagelijks in parken of op pleinen en worden relatief ouder als de westerse mens. Door de juiste ademhaling en beweging activeer je stroming in je lichaam, je verbetert je circulatie en coördinatie, meer bewustzijn, je wordt rustiger en klachten zullen verminderen of zelfs verdwijnen.

De Qi-Gong lessen zijn zeer geschikt bij o.a.: Overspannen, Burn-out, Slapeloosheid, Hartkloppingen, Hoge/lage bloeddruk Luchtweg aandoeningen zoals Astma, Copd, bronchitus; Reumatische klachten; Artrose; Rugklachten; Gewrichtsklachten; Buikpijn; Obstipatie; Diaree; Diabetis; Menstruatieklachten; pijnlijke knieën en heupen; Coördinatie oefeningen.

Omdat de oefeningen zeer gemakkelijk uit te voeren zijn hoef je geen ervaring te hebben. Is er een beperking dan is deelname op de stoel heel gewoon. Na verloop van tijd zul je ervaren dat je de stoel niet meer nodig hebt of maar af en toe.

Onze Qi-Gong / Tai-chi lessen worden gegeven door Jolanda. Wij vinden Jolanda een hele toegankelijke en prettige persoonlijkheid hebben. Ze heeft een warme uitstraling en je zal vanaf de eerste ontmoeting het gevoel hebben dat je jezelf kan zijn.
Zij heeft meerdere opleidingen gedaan en mag zichzelf sinds juni 2017 Bocam Coach/Therapeut en Tai Chi trainer noemen volgens de TCM/TCG, “Traditional Chinese Medicine”.

Verder is ze in 2018 geslaagd voor de Bocam specialisatie opleiding voor docent Taijiquan. Hierdoor is zij in staat op professionele wijze de basisprincipes van Taijiquan alsmede de 47 Yangvorm Taijiquan volgens Chi Kiang Tao over te brengen.

Ze heeft een 3-jarige HBO Bocam Beroepsopleiding gevolgd aan het Cngo te Tilburg en heb daarvoor mijn diploma behaald. Binnen de opleiding heb ik ook mijn diploma behaald om op professionele wijze  Qi Gong lessen te mogen geven; en een aparte opleiding voor de speciale  Qi Gong vorm “Shu Jing Tong Mai” van professor Qin Wen.

Daarnaast heeft ze ruim 33 jaar ervaring in het lesgeven van gezondheidsoefeningen waaronder Gymnastiek, Reiki, Bodybalance, Touch for healt, Yoga, Ontspanningsoefeningen, Meditatie, Tai-Chi en Qi Gong (Chi Kung).

Heb je interesse in een Qi Gong/ Tai-Chi les op een door jouw gewenste locatie?
Neem dan contact met ons op!

Een Qi-Gong/Tai-Chi les kost €99,80 (incl. BTW) per uur.
* Op een locatie in Ouddorp naar jouw keuze
* Groepsgrootte van 1 tot 9 personen.