Mindset & Lifestyle Coaching

Voor de Mindset & Lifestyle coaching werken we samen met Esther Kengen, een beroepsprofessional in haar vakgebied. Het is haar missie om Nederland wakker te schudden. Bewust te maken. Bewust maken over het feit dat je één lichaam hebt, waar je zuinig op wilt zijn.

”We leven in een maatschappij waar we een gezond lijf meer dan ooit nodig hebben!”– Esther Kengen

Helaas worden mensen vaak pas wakker geschud wanneer er iets ernstig met het lichaam gebeurd. Het grote probleem nu is dat door de jaren van roofbouw plegen het op celniveau nu een grote puinzooi is. Dit kost tijd, focus en zelfdiscipline om hormonaal en energetisch terug in balans te komen.

Esther is geen dokter of arts.

Toch heeft bij ons de praktijk bewezen dat er mooie dingen kunnen gebeuren wanneer de basis terug op orde wordt gebracht. Genezing en/of verbetering zien wij bij het afvallen, darmproblemen, hormoonproblemen, eczeem, slaapproblemen, stress, energielevel, enz. Die basis, daar kunnen wij jou bij helpen! Hiermee bedoelen we: het lijf geven wat het nodig heeft. Dit gaat verder dan alleen maar bewegen en wat voedingsadviezen.

We hebben ons dan ook gespecialiseerd in mindset- en leefstijl coaching.

Na veel opleidingen, trainingen, boeken en een flinke dosis eigen praktijkervaring is er een methode ontstaan waarbij we tot de kern komen van waarom je niet doet wat je eigenlijk al weet. Want wees eerlijk… om te horen te krijgen dat je voor resultaat meer water moet drinken en minder moet ‘cheaten’, daarvoor hoef je niet bij Healthy You langs te komen.

De adviezen welke wij geven zijn waardeloos op het moment dat jij niet de persoon bent geworden die ook daadwerkelijk deze tools blijvend kan toepassen. Daarom werken we met onze ‘no nonsense’ coaching niet alleen aan een fit en gezond lichaam, maar bouwen we ook aan een ijzersterke mindset welke prioriteit geeft aan deze gezonde leefstijl.

We gaan zoeken naar de juiste balans tussen jouw werk- en  privéleven.

Op die manier creëer je voor jezelf een nieuwe gezonde leefstijl welke bij jou past, waardoor diëten voor eens en altijd verleden tijd zullen zijn. In de coaching richten we ons dan ook op de ‘whole packed’ met behulp van ondergenoemde 3 pijlers.

pijler01: BODY

Voor je lichaam zorgen! De focus ligt hier op orthomoleculaire voeding, beweging, ontspanning, nachtrust en ademen.

De orthomoleculaire voeding richt zich op het lijf op celniveau. Voedingsstoffen! Dit zijn de bouwstenen voor jouw lijf. De focus ligt dan ook op de stofwisseling, hormonen, spijsvertering en darmflora. Wij leren jou op een normale manier gezond eten met producten uit de supermarkt. Gezond en ongezond in balans!

pijler02: MIND

Om daadwerkelijk een gedragsverandering te kunnen maken is het van noodzaak dat je kennis hebt over het primair brein, limbisch brein en de neocortex. Deze 3 breinsystemen hebben allen hun eigen belangen en prioriteiten, waardoor er bij verandering tegenstrijdige gedachtes ontstaan.

pijler03: HEART

Leven vanuit je hart, je essentie. Dingen doen waar jij blij van wordt. Dit betreft je werk, je partner, persoonlijke relaties, woonplaats en omgeving.

Wanneer je met tegenzin naar het werk gaat, je door het leven rent, je altijd voor anderen zorgt, je in een relatie zit waar je niet blij bent, ontstaan er hormonale- en energetische disbalansen.

Hiermee creëer je op langere termijn een voedingsbodem voor vervelende ziektes. Hier kan je geen groente tegenaan eten! Creëer bewust en stapsgewijs jouw ‘film’ waarin  jij de gelukkige hoofdrolspeler bent!

Wanneer jij dit ‘spelletje’ begrijpt kan jij bewust jouw gedachten observeren en managen. Niet alleen wordt nu het maken van een gedragsverandering makkelijker, ook wordt het dankzij deze mindfulness een stuk rustiger in je hoofd!