FAQ

Er zijn een aantal vragen die regelmatig gesteld worden, met deze reden hebben we hier een overzichtje gemaakt van de meest gestelde vragen!

Zijn er honden toegestaan?
Nee, al onze kamers zijn allergie-vrij. Honden zijn niet toegestaan in de kamers.

Is het ontbijt inclusief?
Ja, een ontbijtmand wordt ’s ochtends om 9.00 uur bezorgd bij je kamer.

Is het zwembad warm?
Nee, het zwembad is onverwarmd. Dit betekent dat de temperatuur gemiddeld tussen 17-20 graden ligt, afhankelijk van het weer.

Is het zwembad het gehele jaar door geopend?
Nee, het zwembad is geopend van 1 mei t/m 30 september.
De Hottub is wel het gehele jaar door geopend.

Is er een laadpaal aanwezig?
Ja, we hebben een dubbele laadpaal op ons parkeerterrein staan. Hier kan je met je eigen laadpas je auto opladen.. Reserveren is niet nodig.

Zijn jullie flexibel met annuleren?
Ja, tot 7 dagen voorafgaand aan je verblijf kan je kosteloos annuleren, je krijgt dan 100% geld retour. Als je binnen 5-2 dagen voorafgaand in Quarantaine moet vanwege een Covid besmetting van jezelf of nabije omgeving. Dan is het mogelijk om met bewijs van de GGD kosteloos te verplaatsen naar een andere datum (binnen dezelfde prijscategorie).
Bij No-Shows of annuleringen die later dan 2 dagen voorafgaand zijn brengen wij het volledige bedrag van reservering in rekening.

Zijn kinderen toegestaan bij VACAY Dune Lodges?
Soms, wij adviseren ouders met kinderen zonder zwemdiploma’s (die wel kunnen lopen), om niet bij ons te boeken en even te wachten tot de kinderen iets ouder zijn. Het zwembad heeft geen hekwerk en grenst direct aan onze kamers, dit brengt veiligheidsrisico’s voor jonge kinderen met zich mee. Je wilt tenslotte ook als ouder een beetje leuke vakantie hebben en niet 24/7 je peuter achtervolgen in de tuin. Daarnaast vinden al onze gasten rust en ontspanning erg belangrijk. Sommige kinderen kunnen rustig spelen, waarbij andere kinderen luidruchtiger van aard zijn. Als ouder ken je je eigen kind het beste en vragen wij om zelf te oordelen of jouw kind hiertussen past. Wij hebben geen voorzieningen voor kinderen (speeltoestellen, skelters etc.).

Moet ik de Hottub reserveren?
Ja, we hebben een houtgestookte hottub (zonder Bubbels). Deze is het gehele jaar door geopend voor onze B&B gasten. We horen graag vooraf bij het reserveren of iemand hier gebruik van wenst te maken, dan zorgen wij ervoor dat deze alvast gevuld is met water.
Er zitten verder geen extra kosten aan verbonden.

Om het kosteloos aan te bieden is het gebruik van de Hottub o.b.v. selfservice. Dit betekent dat er zelf gestookt moet worden om het haardje en daarmee de hottub op te warmen. Wij hebben hout liggen. Het opwarmen duurt gemiddeld 4-5 uur (waarbij tussendoor met regelmaat gekeken moet worden of het vuur nog brand, en even roeren om koud/warm water te mengen). Sommige gasten nemen vanuit de supermarkt een paraffine houtblok mee. Dat maakt het starten van het vuur een stuk makkelijker. 

De hottub is gedeeld met onze andere B&B gasten (max. 3 kamers). Soms wilt niemand er in, maar soms is de Hottub op een avond erg populair. Omdat we zo klein zijn is het niet nodig om de Hottub te reserveren.
Het is mogelijk om bij aankomst badjas en slippers bij ons te huren, dit kost €5 per set.

Heb ik een Covid toegangsbewijs / QR code nodig?
Nee, wij houden altijd 1,5 meter afstand van onze gasten. Alle kamers hebben eigen entree.